Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Δολοφονία νεαρού παιδιού από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια

Posted by areniatrikis on December 9, 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 

 

Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός πυροβόλησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα εναντίον του περιπολικού του. Ωστόσο, ο θάνατος του παιδιού ,δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, όσο κι αν η αστυνομία και η ίδια η κυβέρνηση θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι…Ας δούμε λοιπόν πώς προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιοι τα γεγονότα: Το Σάββατο 6/12/2008 περιπολικό αυτοκίνητο του Αστυν. Τμήματος Εξαρχείων στο οποίο επέβαιναν δύο (2) Ειδικοί Φρουροί δέχθηκε επίθεση στη συμβολή Χ. Τρικούπη και Ναβαρίνου, με ρίψη αντικειμένων από τριάντα (30) άτομα περίπου. Μετά την αρχική επίθεση, το πλήρωμα του περιπολικού στάθμευσε το αυτοκίνητο επί της οδού Χ. Τρικούπη και κατευθύνθηκαν πεζή προς τους επιτιθέμενους για την σύλληψή τους .Οι συγκεντρωθέντες, πάντα κατά τους ισχυρισμούς των Ειδικών Φρουρών, επιτέθηκαν εκ νέου στους δύο Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι αντέδρασαν: ο μεν ένας δια ρίψεως χειροβομβίδας κρότου – λάμψεως, ο δε άλλος με χρήση του υπηρεσιακού του όπλου πυροβολώντας τρεις φορές, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».Μας λένε δηλαδή, ότι 2 μόλις αστυνομικοί, τα έβαλαν με μία ομάδα 30 ατόμων.  Προκειμένου να προστατέψουν τη σωματική τους ακεραιότητα, πυροβόλησαν για εκφοβισμό, και δυστυχώς μία σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε θανάσιμα το νεαρό.

Τα γεγονότα βέβαια, δεν έγιναν ακριβώς έτσι…Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η «ομάδα αντιεξουσιαστών» ήταν μία παρέα παιδιών, συμπλοκή με πέτρες και καδρόνια δε συνέβη ποτέ ενώ ο αστυνομικός δολοφόνησε εν ψυχρώ το παιδί, με μία σφαίρα κατευθείαν στην καρδιά…Η δολοφονία του παιδιού, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η κυβέρνηση, ακολουθεί την πάγια πολιτική της καταστολής, την οποία εφαρμόζει η αστυνομία. Καταστολή που έγινε ορατή και στα γεγονότα που ακολούθησαν της δολοφονίας. Τα ματ, αρχικά επιχείρησαν να μπουν στον Ευαγγελισμό όπου είχε διακομισθεί το παιδί, γεγονός που αποτράπηκε από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Το κέντρο της Αθήνας κατακλείστηκε από διμοιρίες και κλούβες που σκοπό είχαν να εμποδίσουν την πορεία διαμαρτυρίας για το φόνο. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας συνεχίστηκαν την Κυριακή, όπου η αστυνομία επιχείρησε για άλλη μία φορά να καταστείλει την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 7500 πολίτες. Η πολιτική καταστολής δεν είναι απλά πολιτική εκφοβισμού. Είναι πολιτική φίμωσης και ισοπέδωσης αυτών που διαφωνούν με την κυβέρνηση. Είναι πολιτική υπονόμευσης της δημοκρατίας και τακτική που μας θυμίζει εποχές χούντας. Εποχές που ο αστυνομικός βρισκόταν σε θέση υπεροχής, πολύ απλά γιατί κρατούσε όπλο!

Ακολούθησε το ρεσιτάλ υποκριτικής στο σήριαλ της Ν.Δ., στο οποίο γίναμε όλοι θεατές. Την παραίτηση τους στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή υπέβαλαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης για λόγους ευθιξίας. Οι στημένες παραιτήσεις φυσικά δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, ένα 16χρονο παιδί έπεσε θύμα της κρατικής καταστολής. Ας δηλώσουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο! Ας δείξουμε την εναντίωσή μας στην κυβέρνηση και τη συνολική πολιτική της, με ένα γεμάτο αμφιθέατρο και μία μαζική γενική συνέλευση την Τρίτη 9/12.                                                                       

 

 

Καλούμε το Σ.Φ.Ι.Α. να πάρει μαζικά αγωνιστική απόφαση.

Leave a comment