Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Κείμενο για συνέλευση κατάληψης. Φεβρουάριος 2007

Posted by areniatrikis on May 4, 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Πιο προκλητική από ποτέ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το νέο νόμο-πλαίσιο, ο οποίος έχει ήδη απορριφθεί από την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα. Μετά από έναν «αποτελεσματικό διάλογο» με τον εαυτό της και με ορισμένους ένθερμους υποστηρικτές της, η υπουργός καταθέτει το νόμο, που στοχεύεινα εξαλείψει ότι είχε απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Η απάντηση του πανεκπαιδευτικού κινήματος θα δοθεί στους δρόμους

Όπως απέτυχε η προσπάθεια για την αναθεώρηση του άρθρου 16, έτσι κai

τώρα θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για:

  • Να μην κατατεθεί ο επαίσχυντος νόμος που θα διαγράφει τους αιώνιους φοιτητές, θα προβλέπει την κατάργηση του ασύλου και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την εισαγωγή manager στα πανεπιστήμια, την παραχώρηση ενός μόνο δωρεάν συγγράμματος, τη μείωση της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης και την συμμόρφωση του πανεπιστημίου με τους κανόνες της αγοράς.

  • Πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ.

  • Ένα πανεπιστήμιο που δεν θα παράγει εργαζομένους ευέλικτους και φθηνούς, αλλά θα διευρύνει τους ορίζοντες και θα οξύνει την κριτική σκέψη.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΎΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

-ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: