Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Όταν τα «ναι» τους παίρνουν δρόμο…

Posted by areniatrikis on October 29, 2011

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε κάθε μικρή και μεγάλη παρέλαση ο λαός βροντοφώναξε το δικό του ΟΧΙ ενάντια στα συνεχόμενα ναι αυτής της κυβέρνησης και των φίλων της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ΜΜΕ). Η Θεσσαλονίκη έδωσε τον τόνο με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν το χώρο της παρέλασης και μαζί με την Αθήνα, την Πάτρα, την Ξάνθη, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, τον Πύργο, την Κρήτη και δεκάδες άλλες πόλεις έδειξαν ότι ο λαϊκός παράγοντας βγήκε στο προσκήνιο υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι απονομιμοποιημένη  στη συνείδηση του λαού. Όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης σχεδόν φυγαδεύτηκαν κάτω από τη λαϊκή οργή σε όλη τη χώρα. Οι μαθητές φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και γυρνώντας το κεφάλι αριστερά έδειξαν σε όλη την κοινωνία ότι η νεολαία δεν θα μπει στην θέση της υποταγής και της χρεοκοπίας που της ετοιμάζουν κυβέρνηση και Τρόικα. Τα λόγια του Μανόλη Γλέζου αποτύπωσαν αυτό που πραγματικά συνέβη:  «το νόημα της 28ης Οκτωβρίου αποκαταστάθηκε»!

Μετά την σύνοδο της 26ης Οκτωβρίου ο Παπανδρέου προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως θρίαμβο την είσοδο της χώρας στη νέα φάση της χρεοκοπίας και αποκρύπτοντας ότι ο νέος «εθνικός στόχος» είναι δέκα χρόνια λιτότητας για να μειωθεί το χρέος στο μέγεθος … στο οποίο βρισκόταν πριν την υπαγωγή μας στον μηχανισμό στήριξης! Η προπαγάνδα του όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι δεν μπορούν πλέον να κυβερνήσουν, είναι απομονωμένοι, ότι θα καταρρεύσουν κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μίλησαν για μειοψηφίες και μικρές ομάδες που αμαύρωσαν την εθνική επέτειο. Μάλλον δεν πρόσεξαν τις τεράστιες πλειοψηφίες που επέβαλαν ο εορτασμός να γίνει όπως ακριβώς πρέπει. Ο λαός δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιτρέψει σε αυτούς που έφεραν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δανειακές συμβάσεις, νομοσχέδια να «αμαυρώσουν» την μέρα προς τιμή των αγώνων ενάντια στο φασισμό.

Οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι πάνω απ’ όλα μας φοβούνται, ότι φοβούνται το λαό που αντιδρά και διεκδικεί. Το ΠΑΣΟΚ ηθελημένα προσπαθεί να παρουσιάσει τη λαϊκή αγανάκτηση σαν «μια μειοψηφία εκτροπής που επιμένει στην εθνικά και κοινωνικά επιζήμια στάση της, επενδύει στην δημιουργία κλίματος κοινωνικής αναταραχής, φόβου και βίας» και τελικά «απαξιώνει τη δημοκρατία.» Η ΝΔ φορώντας την εθνικο-πατριωτική της φορεσιά και πετώντας το φιλολαϊκό προσωπείο που τόσο καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει, κατήγγειλε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις παρελάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Το ΛΑ.Ο.Σ. με τη σειρά του, ζήτησε τη παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, βάλλοντας ενάντια στους «γνωστούς αριστεριστές», τους οποίους και κατηγορεί για απόπειρα ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος, την ίδια στιγμή που ο  κ. Καρατζαφέρης επέλεξε να «τιμήσει» τον αντιφασιστικό αγώνα από την οικία του φασίστα, Ιωάννη Μεταξά.

Αυτό που έγινε καταφανές την Παρασκευή ήταν η πλήρης απονομιμοποίηση της παρούσας κυβέρνησης που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με 153 βουλευτές και την απόλυτη λαϊκή αποδοκιμασία, αλλά και η αγωνιστική διάθεση του λαού. Θα γίνουν κι άλλα βήματα, θα αντιμετωπιστούν νέες δυσκολίες, θα βρεθούν και νέες μορφές, αλλά ένα είναι σίγουρο: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί διέξοδος στη κοινωνία. Διέξοδος η οποία μπορεί να επιτευχτεί μόνο με τη συσπείρωση όλων των κυττάρων αντίστασης που θα οργανώνουν συνεχώς την απάντηση του λαϊκού κινήματος και θα προσπαθούν να δίνουν καθημερινά την ελπίδα και την αλληλεγγύη στην κοινωνία. Η διέξοδος μπορεί να έρθει μόνο αν απαλλαγούμε από την κυβέρνηση, τα μνημόνια της και την Τρόικα για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: