Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Posted by areniatrikis on November 24, 2010

Ακριβώς μετά από δύο χρόνια, στις 9 Δεκέμβρη 2010, δικάζονται από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι 11 ανήλικοι «τρομοκράτες» της Λάρισας, με το ίδιο αρχικό κατηγορητήριο, βασισμένο στις διατάξεις του «τρομονόμου».

Ήταν 8 Δεκέμβρη του 2008, όταν μετά την πορεία έγιναν συλλήψεις 19 νέων, από τους οποίους, οι 11 ήταν ανήλικοι μαθητές/-τριες. Οι μαθητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος και αποφάνθηκε ότι αποτελούν το νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα!

Το κατηγορητήριο κρίνεται βαρύτατο και ανυπόστατο, καθότι είναι βασισμένο μόνο στις πανομοιότυπες καταθέσεις των αστυνομικών, χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξατομίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης.

Οι συλλήψεις και η δίκη αυτή βέβαια εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα καταστολής που είχε και έχει στόχο την τρομοκράτηση της νεολαίας που είχε βγει την περίοδο εκείνη δυναμικά στο προσκήνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το «πείραμα» της Λάρισας το εμπνεύστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, επιστρατεύοντας τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, όμως τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν καταργεί το «ιδιώνυμο της κουκούλας», όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά κάνει ένα ποιοτικό άλμα προς την ίδια κατεύθυνση: Με τον Τρομονόμο-3 που ψήφισε χωρίς κανένα δημόσιο διάλογο, σχεδόν κρυφά, στο θερινό τμήμα της Βουλής, καταργεί τη διάταξη που είχε τεθεί ως ασφαλιστική δικλείδα για να μην συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων, όταν αυτά συνδέονται με την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Με λίγα λόγια, πλέον, όσοι διαδηλώνουν ή απεργούν κινδυνεύουν να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες.

 

Απαιτούμε:

  • Την αθώωση των διωκόμενων μαθητών και φοιτητών
  • Την κατάργηση του τρομονόμου

Το ψήφισμα κατατέθηκε στη Γ.Σ. από την ΑΡ.ΕΝ. και υπερψηφίστηκε.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: