Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΕΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ. Σ. του Σ.Φ.Ι.Α 9/3/10

Posted by areniatrikis on March 10, 2010

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αν απλά θυμηθούμε όσα προεκλογικά έλεγε το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αποκαλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο το πώς μέσα σε λίγους μήνες ο ελληνικός λαός πρώτα εξαπατήθηκε και«ανέλαβε» να σηκώσει εξ’ ολοκλήρου τα βάρη μιας κρίσης που ουδέποτε δημιούργησε. «Λεφτά υπάρχουν» έλεγε πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, καταδίκαζε τα οικονομικά μέτρα που ήθελε να πάρει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου έλεγε χαρακτηριστικά στην ΔΕΘ (12/9/2009): « Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά, αν σήμερα αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης». Μερικούς μήνες μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται και υλοποιεί ακριβώς αυτά τα μέτρα!!! Τις πρώτες μέρες η κυβερνητική «προπαγάνδα» διέδιδε πως το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας που άφησε πίσω της η ΝΔ, το ύψος του χρέους και του ελλείμματος και γι’ αυτό είναι αναγκασμένη να πάρει μέτρα που δεν θέλει. Αυτό το επιχείρημα γρήγορα κατέρρευσε καθώς η ίδια η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη δήλωσε πως τα οικονομικά μεγέθη ήταν πλήρως γνωστά στο ΠΑΣΟΚ και πριν τις εκλογές.

Η σημερινή κυβέρνηση προτίμησε να κοροϊδέψει και να πει ψέματα στον λαό με υποσχέσεις και δήθεν παροχές, ωραία λόγια για πράσινη ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Έχοντας κερδίσει τη συναίνεση του κόσμου, και με την κοινωνία αποπροσανατολισμένη και φοβισμένη από την προπαγάνδα Κυβέρνησης – ΜΜΕ, έρχεται το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή εξόδου από την οικονομική και δημοσιονομική κρίση. Συνταγή που αποτελούσε διακαή πόθο της οικονομικής ελίτ για πολλά χρόνια. Την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή που ήθελε να ακολουθήσει η ΝΔ, την ίδια συνταγή που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας & Ανάπτυξης που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση δήθεν των προβλημάτων στην οικονομία υλοποιεί ακριβώς αυτή τη συνταγή (μείωση του εισοδήματος, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας).

Η πρώτη απάντηση δόθηκε με την 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βγήκαν στους δρόμους βροντοφωνάζοντας να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για να μην αξιοποιηθεί η κρίση για την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας. Να μην δώσουν άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές.

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, την Παρασκευή ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  το 3ο και πιο σκληρό πακέτο οικονομικών μέτρων που προβλέπει μεταξύ άλλων:

 • Μείωση κατά  30% αύξηση στο δώρο του Πάσχα
 • Μείωση κατά  30% στο επίδομα αδείας
 • Μείωση κατά 30% στο δώρο των Χριστουγέννων
 • Περικοπή 12% στα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων
 • Περικοπή 7% στον μισθό των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
 • Πάγωμα των συντάξεων
 • Αύξηση του κύριου συντελεστή ΦΠΑ από 19% σε 21%
 • Περεταίρω αύξηση στον φόρο των καυσίμων

Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε 21%, 9% και 5% αποτελεί ένα από τα πλέον άδικα κοινωνικά μέτρα καθώς η έμμεση φορολογία πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αφού δεν έχει τον παραμικρό αναδιανεμητικό ρόλο. Οι περικοπές τον δώρων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας κατά 30% και όλων των επιδομάτων κατά 12% οδηγούν στη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αφήνουν άθικτα τα κέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Οι αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και πετρέλαιο κίνησης αποτελούν ένα ακόμα κατάφωρο πλήγμα στο εισόδημα των εργαζομένων δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη βεβαρημένους όρους διαβίωσης. Σε αντίστοιχες μειώσεις μισθών πρόκειται να προχωρήσει σύντομα και ο ιδιωτικός τομέας σύμφωνα με δηλώσεις των εργοδοτών. Μιλάμε δηλαδή για περικοπή αθροιστικά 1 με 2 μισθών στο σύνολο των εργαζομένων, πτώση της αγοραστικής τους δύναμης και μετάβαση σε καταστάσεις που επικρατούσαν πριν 20 και 30 χρόνια.

Τα μέτρα αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, προφασιζόμενο την πίεση της Ε.Ε., κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης να περάσει τόσα πολλά αντεργατικά μέτρα και ντιρεκτίβες που άλλες δεδηλωμένα συντηρητικές και δεξιές κυβερνήσεις δεν θα τα κατάφερναν με τόση ευκολία και άνεση. Με όχημα τις επικλήσεις για εθνική ομοψυχία και ενότητα δημιουργείται ένα σκηνικό εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης που έχει έναν και μοναδικό σκοπό: την κρίση να την πληρώσει ο κόσμος της δουλειάς. Το τι συμβαίνει είναι φανερό, οι τράπεζες συνεχίζουν να κερδοφορούν, οι εργοδότες βλέπουν τα όνειρα χρόνων να γίνονται πραγματικότητα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων θα γίνει πιο σκληρή και τα κέρδη των επιχειρήσεων θα αυξηθούν… όλα καλά για το κεφάλαιο… Οι εργαζόμενοι από την άλλη, και θα πληρώσουν τώρα την κρίση και θα δουλεύουν με πολύ χειρότερους όρους για τα επόμενα 20 χρόνια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, stage, part-time), τη σταδιακή κατάργηση του 8ώρου και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος έρχονται να πάρουν πίσω και τις στοιχειώδεις ακόμα κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση στην οποία οδηγείται η κοινωνία είναι αναγκαία η αντεπίθεση της νεολαίας και των εργαζομένων. Να μην υπάρξει καμία συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας στην κυβέρνηση, τις επιταγές της ΕΕ και σ’ αυτούς που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς προοπτική.

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή (μέρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο) φάνηκε πως υπάρχει ελπίδα. Φάνηκε πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν παραμένουν τρομαγμένοι τηλεθεατές άβουλοι μπροστά στη ληστεία των μισθών και της ζωής τους. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, μετανάστες, άνεργοι και συνταξιούχοι που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας έδειξαν πως η κοινωνία δεν συμφωνεί με τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι διατεθειμένη  για ακόμα μια φορά να πληρώσει για τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Έδειξαν πως η υποτιθέμενη συναίνεση προς την Κυβέρνηση είναι κούφια λόγια που γρήγορα θα ανατραπούν στον δρόμο όταν όλο και περισσότεροι πουν ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Άλλος δρόμος υπάρχει, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μονόδρομος, είναι ο δρόμος του νεοφιλελευθερισμού. Υπάρχει και ο δρόμος της κοινωνίας, ο δρόμος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση που την έχουν βυθίσει με τους εργαζόμενους, με τους ανθρώπους της όρθιους και όχι ταπεινωμένους.

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Όξυνση της Καταστολής:

Όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξέρουν να απαντούν στους εργαζόμενους και την νεολαία που διαδηλώνουν και κινητοποιούνται με καταστολή και μόνο. Την Παρασκευή η μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στη Βουλή χτυπήθηκε πολλές φορές από τα ΜΑΤ σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού. Δεν ντράπηκαν οι άντρες των ΜΑΤ να ψεκάσουν με δακρυγόνα τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο χωρίς φυσικά κανένα λόγο απλά και μόνο επειδή διαμαρτυρόταν. Η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι πάγια τακτική του αστικού μπλοκ εξουσίας και δρομολογούταν απ’ το ΠΑΣΟΚ και παλαιότερα  με τους τρομονόμους και τις κάμερες. Με την αλλαγή της κυβέρνησης και του νέου υπουργού για τη Δημόσια τάξη «ακολουθείται η πεπατημένη» δηλαδή μια πολιτική εξίσου αντιδραστική, δήθεν για την προστασία της περιουσίας των πολιτών, αλλά στην ουσία για την πιο αποτελεσματική καταστολή και τρομοκράτηση των ανθρώπων που αγωνίζονται. Μπροστά στον φόβο τους για τη δυναμική του κινήματος νεολαίας, απαντούν με περισσότερη καταστολή με σκληρότερο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Για το άσυλο, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση …και την Στατιστική:

Εν μέσω εξεταστικής σε μία περίοδο που εγείρει ερωτηματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπνοια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιλέγει να επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε είσοδος ομάδων της αστυνομίας στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου  και στο ΑΠΘ με διάφορες σε κάθε περίπτωση αφορμές. Μπορεί κανείς να εκτιμήσει πως οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το άσυλο είναι, εκμεταλλευόμενη την παραμικρή αφορμή, να επιτρέπει παρανόμως την εισβολή των «πραιτόρων» στους πανεπιστημιακούς χώρους. Για να εντάξουμε τα εν λόγω περιστατικά στην πολιτική συγκυρία δεν μπορούμε παρά να ερμηνεύσουμε αυτά τα γεγονότα ως προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Έτσι σε περιπτώσεις που υπάρχουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να μπορεί εύκολα εκμεταλλευόμενη την παραμικρή αφορμή να καταστέλλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της  νεολαίας.

Η επίθεση όμως της νέας κυβέρνησης στο πανεπιστήμιο επεκτείνεται και σε άλλα κομμάτια της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Η μείωση των δαπανών για την δημόσια ανώτατη παιδεία (που παρά τις διακηρύξεις είναι καθηλωμένο στο 2,72% του ΑΕΠ) καταδικάζει το ελληνικό πανεπιστήμιο σε οικονομικό μαρασμό. Τα ανακοινωθέντα λουκέτα σε αρκετά ΤΕΙ αποτελούν μόνο την αρχή του επικείμενου κατήφορου που θα αναγκάσει πολλά ακόμα ιδρύματα σε κλείσιμο. Η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων έρχεται να ευθυγραμμίσει το πανεπιστήμιο με τις επικείμενες αλλαγές στην εργασία και να διαμορφώσει τον εργαζόμενο του αύριο. Η υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που προωθεί το ΠΑΣΟΚ αποτελεί στην ουσία εμβάθυνση της διαδικασίας της Μπολόνια και ανατροπή των κεκτημένων ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δικαιωμάτων στο όνομα της αγοράς εργασίας.

Ακόμα και μέσα στην σχολή το θέμα της εφαρμογής του νέου νόμου πλαισίου αναδύθηκε ξανά μέσα από την ημερομηνία εξέτασης της Στατιστικής. Η καθηγήτρια κ. Τζώνου αποφάσισε να παραβλέψει τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου, αποκαλώντας τες μάλιστα «εθιμικό δίκαιο», αλλά και την γενική συνέλευση τμήματος, που επανειλημμένα έχει δεσμευτεί για τη μη εφαρμογή του νόμου μέσα στη σχολή. Η εξαγωγή της εξεταστικής σε συγκεκριμένη περίοδο τριών εβδομάδων όπως προβλέπει ο νόμος δεν καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών ιατρικής. Ο καθορισμός της εξεταστικής περιόδου από την συνέλευση του έτους είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η αγωνιστική απάντηση του συλλόγου φοιτητών σε μια τέτοια επίθεση είναι απαραίτητη. Ο απονομιμοποιημένος νέος νόμος πλαίσιο, που με αγώνες έχει κατακτηθεί η μη εφαρμογή του, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επανέλθει από την πίσω πόρτα με την εφαρμογή επιμέρους διατάξεων. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας τον νόμο ήδη ψηφισμένο, αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να τον εφαρμόσει «με τις λιγότερες γι αυτήν απώλειες». Σε αυτή της την προσπάθεια όμως, θα μας βρει απέναντί της. Αποτελεί ακόμα ανάγκη να προστατευθούν οι συλλογικές μας διαδικασίες από την υποβάθμιση και την απονομιμοποίηση. Είναι αυτές οι διαδικασίες που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, που έχουν τροφοδοτήσει το φοιτητικό κίνημα και έχουν πετύχει νίκες μέσα και έξω από την σχολή.

Επίθεση στους μετανάστες:

Το εξιλαστήριο θύμα άλλωστε για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί. Η επίθεση στους μετανάστες συνεχίζεται και το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στις «ακροδεξιές συμβουλές» του ΛΑΟΣ. Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ αντιθέτως αποκλείει τους περισσότερους από την νομιμοποίηση. Άλλωστε το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν επιθέσεις από ομάδες σε μετανάστες και συγκεντρώσεις με την αστυνομία απλό θεατή που επιβεβαιώνουν την ανοχή της κυβέρνησης στις πρακτικές αυτές.

Η ΥΓΕΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΔΡΑΝΕΙ

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας παραμένει η ίδια. Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα, οι γιατροί δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, η λίστα αναμονής για ειδικότητα διογκώνεται όσο δεν γίνονται προσλήψεις, η παραοικονομία και η διαφθορά ανθούν και οι ασθενείς πληρώνουν τη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου, με ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (η οποία αυτή την στιγμή αποτελεί το 60%  στο χώρο της υγείας) και περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου τομέα με πολιτικές υποχρηματοδότησης. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο πρωθυπουργός ζητάει την περικοπή 1,4 δις ευρώ από τις δαπάνες για το ΕΣΥ και η υπουργός οικονομικών αποσύρει από το κατατιθέμενο νομοσχέδιο τη διάταξη για το καθεστώς των φαρμάκων.

Η αδιαφορία του υπουργείου και οι αναποτελεσματικές συναντήσεις των γιατρών με την υπουργό ανοίγουν έναν νέο κύκλο αγώνων για τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας.  Τα αιτήματα των γιατρών είναι συνοπτικά τα παρακάτω:

– να ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις των 1000 θέσεων ειδικευμένων και 300 θέσεων ειδικευομένων

– να παραμείνει ως έχει η αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών και το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης

– να εξοφληθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2009

– να ξεκινήσει η εκταμίευση των εφημεριών 2010 προσαυξάνοντας το κονδύλιο που έχει εγγραφεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης που έχουν καταρτίσει τα Επιστημονικά Συμβούλια και τα οποία καταγράφονται ως βασικός όρος στην κλαδική συμφωνία.

Η θέση μας σαν φοιτητές Ιατρικής πρέπει να είναι στο πλάι του αγώνα των γιατρών διεκδικώντας παράλληλα και το δικό μας καλύτερο εργασιακό μέλλον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Καμία περιστολή του Πανεπιστημιακού Ασύλου
 • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον στο 5% του  ΑΕΠ
 • Να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ. Να καταργηθούν και να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους
 • Να μην εφαρμοστεί το προεδρικό διάταγμα για τα συγγράμματα
 • Παροχή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων και βελτίωσή τους, ύπαρξη και αναβάθμιση πανεπιστημιακών τυπογραφείων
 • Να αποσυρθεί άμεσα ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός. Καμία συγκρότηση 4ετών επιχειρηματικών προγραμμάτων.
 • Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο
 • Όχι στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 – Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
 • Να καταργηθεί ο νέος νόμος για την έρευνα, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά
 • Κατάργηση των νόμων για Αξιολόγηση, ΔΟΑΤΑΠ, ΙΔΒΕ
 • Μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
 • Κατάργηση της βάσης του 10. Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
 • Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορές
 • Διανομή παλιών θεμάτων και λύσεων από τη Γραμματεία
 • Όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν τους νέους εργαζόμενους
 • Όχι στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, κατάργηση των νόμων Σιούφα-Ρέππα, να επιστραφούν στα ταμεία τα οφειλόμενα από κράτος και εργοδοσία
 • Όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν τους νέους εργαζόμενους
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς απολαβές και ασφάλιση – Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
 • Να σταματήσει η εκποίηση του δημόσιου πλούτου
 • Μείωση του ωραρίου εργασίας των ειδικευόμενων στις 48ώρες τη βδομάδα, με κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης του σε 35 ώρες τη βδομάδα , με 1 εφημερία το μήνα.
 • Άμεση αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής, με προσλήψεις σε Αθήνα και περιφέρεια για να καλυφθούν  οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
 • Καμιά θέση για ειδικότητα σε νοσοκομεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
 • Κατάργηση των απογευματινών ιατρείων. Ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

 • · Διήμερη κατάληψη της Σχολής Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11/3 εν όψει της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Πέμπτη.
 • · Εξώστρεφες δράσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Τετάρτη 10/3 για ενημέρωση φοιτητών και εργαζομένων για τα νέα οικονομικά μέτρα
 • · Επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 16 Μαρτίου.
 • · Παράσταση διαμαρτυρίας στην Γενική Συνέλευση τμήματος την Παρασκευή 12/3
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: