Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Posted by areniatrikis on March 4, 2010

Τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος μας περιφέρεται, εκτός από τις σελίδες των εφημερίδων, και έξω από το κτήριο της στατιστικής προσπαθώντας να εμποδίσει την διεξαγωγή των εξετάσεων της στατιστικής  της οποίας οι ημερομηνίες ανακοινώνονται εκ νέου αφού δεν πραγματοποιηθούν  οι προηγούμενες. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ως αφορμή την παράνομη πρωτοβουλία της κ. Τζωνου να ορίσει διαφορετική ημερομηνία από εκείνη της συνέλευσης του 1ου έτους εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζεται από το νέο νόμο- πλαίσιο ως περίοδος εξεταστικής.

Ο Σ.Φ.Ι.Α. έχει πετύχει τη μη εφαρμογή του νόμου αυτού εντός της σχολής, ενός νόμου που στόχο έχει την εντατικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Ο νέος νόμος πλαίσιο περιλαμβάνει λίστες συγγραμμάτων, manager, τετραετή οικονομικά πλάνα., περιορισμό του ασύλου κ.α., είναι ένας νόμος απέναντι στον οποίο οι φοιτητές έχουν παλέψει και καταφέρει να τον απονομιμοποιήσουν. Η Γενική Συνέλευση τμήματος έχει δεσμευτεί επανειλημμένα για τη μη εφαρμογή του. Στα πλαίσια της εφαρμογής αυτού του νόμου κινούνται επίσης και οι πρόσφατες καταπατήσεις του ασύλου στην Πολυτεχνειούπολη και το ΑΠΘ που μόνο σκοπό έχουν τη στοχοποίηση του.

Πέραν αυτών, όμως, η παράκαμψη εκ μέρους των καθηγητών μιας απόφασης που έχουν λάβει με συλλογικές διαδικασίες οι φοιτητές, αποτελεί κακό προηγούμενο όχι μόνο για το σύλλογο. Τι θα συμβεί αν αύριο οι καθηγητές αποφασίσουν να μην λάβουν υπόψη τους τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων επειδή έτσι θέλουν; τι θα συμβεί αν μεθαύριο κάποιοι άλλοι αποφασίσουν ότι δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των σωματείων και των συνδικάτων των εργαζομένων; Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι δεν πάμε πίσω από κανένα κεκτημένο μας επειδή αποτελούμε «εξαίρεση». Αυτή η εξαίρεση, όπως τους συμφέρει να την αποκαλούν, είναι αποτέλεσμα των διεκδικήσεων μας που μόνο μέσω από τέτοιες συλλογικές διαδικασίες, όπως οι συνελεύσεις ετών και η γενική συνέλευση, μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν πράξη. Άλλωστε αυτά έχουν αποδειχτεί από τις νικηφόρες κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα που χωρίς τη συλλογικότητα και το άσυλο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Αντίθετα αυτή η εξαίρεση θα έπρεπε να αποτελεί τον κανόνα αφού η εξετάσεις αφορούν αποκλειστικά τους φοιτητές και πρέπει να αποφασίζονται από τους ίδιους συμφώνα με τις ανάγκες τους. Το ζήτημα δεν αφορά πλέον μόνο το πρώτο έτος, αλλά ολόκληρο τον Σ.Φ.Ι.Α.

Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο

Ούτε βήμα πίσω από τις συλλογικές μας διαδικασίες

Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Ολοι στη συνέλευση του ΣΦΙΑ την Τρίτη 9/3

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: