Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!!!

Posted by areniatrikis on September 26, 2009

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!!!

Τα γεγονότα:

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό στον Σύλλογο ότι μέλος της Νέας Προοπτικής μεσολάβησε και πλαστογράφησε την υπογραφή φοιτήτριας που για κάποιους λόγους δεν είχε επαφή για 2 χρόνια με την σχολή, έτσι ώστε στη θέση της σε μία από τις κλινικές του έτους της να μπει άλλη φοιτήτρια, η οποία πρόστρεξε στο εν λόγω μέλος της παράταξης ( που είναι γνωστό σε όλους ότι έχει μεγάλη φήμη για τις επιτυχίες της στην πραγματοποίηση τέτοιου και χειρότερου είδους « εξυπηρετήσεων » ) για να τη βοηθήσει να καταχωρηθεί στους καταλόγους μιας πιο εύκολης κλινικής.

Για την ιστορία:

Τέτοιες πρακτικές δεν αποτελούν σποραδικά φαινόμενα, στο σύλλογό μας, καθώς η Νέα Προοπτική, παράταξη που διαρηγνύει τα ιμάτιά της για την «ανεξαρτησία» της επιβιώνει χάρη στις στενές της σχέσεις με τους καθηγητές, στα ρουσφέτια που ικανοποιεί για κάποιους επίδοξους ψηφοφόρους, στα διδακτορικά που τάζει στους πελάτες της και σε ένα πλέγμα δούναι και λαβείν, το οποίο βέβαια αφορά και τις υπόλοιπες καθεστωτικές παρατάξεις της σχολής μας. Αυτά όλα δεν είναι άγνωστα στους φοιτητές, ίσα ίσα έχουν δημιουργήσει κοινή αίσθηση ότι « τα πράγματα έτσι κινούνται στην ιατρική σχολή» και « για να περάσεις το μάθημα, καλό είναι να τα ‘χεις καλά με κανένα Νεοπροοπτικάριο, μπας και συμπεριλάβει το όνομά σου στη λίστα που θα στείλει στον καθηγητή της έδρας» και γενικά μία λογική βολέματος με την πρώτη ευκαιρία.

Τι πιστεύουμε εμείς ως Αριστερή Ενότητα Ιατρικής :

Ως Αριστερή Ενότητα Ιατρικής, όχι μόνο η ρουσφετολογική αυτή λογική δεν μας εκφράζει, αλλά μας κινητοποιεί να την αντιπαλέψουμε και να μη μείνουμε μόνο στο επίπεδο ανάδειξης και πολιτικής καταγγελίας της. Δεν ανεχόμασταν ούτε θα ανεχθούμε ως σύλλογος τέτοιες πρακτικές να είναι ο κανόνας της φοιτητικής μας καθημερινότητας και να θίγουν τα συμφέροντα των πολλών. Δε θα επιτρέψουμε στους μεσολαβητές και στα λαμόγια να δρούν ανεξέλεγκτα μέσα στον σύλλογο και στα όργανά του και να επιβάλλουν την μικροπολιτική λογική τους και τις ξεδιάντροπες πρακτικές τους.

Απέναντι σε αυτές τις λογικές, εμείς αντιτάσσουμε το συμφέρον των πολλών και θεωρούμε ότι πρέπει συλλογικά να παλέψουμε για να τους βάλουμε στο περιθώριο.

Οι υποθέσεις διαπλοκής μας αφορούν όλους, μας θίγουν όλους και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η ανάδειξή τους.

Τι προτείνουμε:

Την Τετάρτη 30/9 στις 15:00 μμ καλούμε ανοιχτό ΔΣ του συλλόγου, στο οποίο ζητάμε την συμμετοχή όλων των συμφοιτητών μας, προκειμένου να αποφασίσουμε τη διαγραφή των εμπλεκομένων στην υπόθεση από τον Σ.Φ.Ι.Α.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί αρνητικό προηγούμενο!

Είναι υπόθεση όλων μας!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: