Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Την Τρίτη 26/5, παράσταση διαμαρτυρίας, για την εκκένωση της “Γαρδένιας”

Posted by areniatrikis on May 24, 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ…

Γιορτές, συναυλίες , μαθητικό φεστιβάλ, εκθέσεις ζωγραφικής & comics, θεατρική παράσταση, παζάρι βιβλίου (για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού σχολείου), θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα Ισπανικών, Ηλεκτρονικών υπολογιστών και συγγραφής θεατρικού σεναρίου, θεατρική ομάδα, παιδική δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, κατασκευή χελιδονοφωλιών, παιδικές παραστάσεις, παραμύθια κλπ), προβολές, σεμινάρια, πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνταν εδώ και 3 μήνες στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Γαρδένια» χωρίς αντίτιμο γιατί η γνώση και ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι εμπόρευμα.

Μέχρι και πρίν την επίθεση του Δημάρχου στις 20 και 22 Μαΐου, λειτουργούσε φτηνή λαϊκή καφετέρια-bar, δανειστική βιβλιοθήκη και υπήρχε δωρεάν πρόσβαση στο internet ενώ πολλές εκδηλώσεις όπως αφιερώματα στον Γ. Ρίτσο και τον Μ. Λοϊζο και μαθήματα αναβλήθηκαν. Το περίεργο αυτό κοινωνικό πείραμα προβλήθηκε μέσα από μεγάλα ΜΜΕ που αφιέρωσαν τηλεοπτικό χρόνο και σχετικά άρθρα με θετικά σχόλια αλλά κυρίως αγκαλιάστηκε από 100δες.

Όλα αυτά στην κεντρικότερη πλατεία του Δήμου, στην πρώην δημοτική καφετέρια (info cafe). O τελευταίος ιδιώτης που τελικά εκδιώχθηκε λόγω των χρεών απέναντι στο δήμο, άφησε χρέη πάνω από 250.000 ευρώ. Η πολύχρονη εμπορευματική εκμετάλλευση του χώρου δεν απέφερε κανένα απολύτως όφελος στους δημότες του Ζωγράφου.

Η εντεινόμενη οικονομική κρίση, η εσκεμμένη έλλειψη αντίστοιχων χώρων και φυσικά η παντελής αδιαφορία του δήμου – επιχείρηση για παρόμοιες δραστηριότητες μας ώθησαν στην από 19 Φλεβάρη κατάληψή του. Η μετατροπή του από ακόμη ένα café-bar σε ένα κοινωνικό κέντρο ανοιχτό σε όλους τους συμπολίτες μας και τις ανάγκες τους, είναι κάτι που δεν μπορεί να χωνέψει ο δήμαρχος.

Η επίθεση που υπέστη ο χώρος αυτός τις προηγούμενες ημέρες είναι πολιτική επιλογή όσων θέλουν να ζούμε απομονωμένοι και ακίνδυνοι. Η διάθεσή μας να ξαναδώσουμε νόημα στην κοινωνική ζωή της συνοικίας μας και μάλιστα με έναν τρόπο που θίγει τα οικονομικά συμφέροντα και αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι είμαστε ικανοί να αποφασίζουμε και να διαχειριζόμαστε τις ζωές μας χωρίς τη δική τους μεσολάβηση και έλεγχο, αποτελεί «κακό» παράδειγμα προς μίμηση. Η διεκδίκηση λοιπόν της ίδιας της ΖΩΗΣ αποτελεί απειλή.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε ακόμα περισσότερα:

• να παραμείνει ο χώρος διαχειριζόμενος από τους κατοίκους για τους κατοίκους

• νέα ρολόγια ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ για το χώρο ώστε να πληρώνει αυτός τα έξοδά του

• επιστροφή του κατασχεμένου εξοπλισμού.

• να μη περάσει σε χέρια ιδιώτη

Καλούμε την Τρίτη 26/5 στις 19:00 σε συγκέντρωση στη πλατεία Γαρδένια και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ “ΓΑΡΔΕΝΙΑ”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: