Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Απόφαση ΔΣ 19/05/05 για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Posted by areniatrikis on May 19, 2009

την παρακάτω απόφαση ΔΕΝ υπέγραψε η ΠΚΣ.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της μετανάστριας-συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Από τότε το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε κατάφερε να βγάλει στο προσκήνιο και να καταγγείλει με τον πιο σκληρό τρόπο το σύγχρονο δουλεμπόριο της ενοικίασης εργαζόμενων αλλά και τις λοιπές ελαστικές μορφές απασχόλησης, κινητοποιώντας, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, αντανακλαστικά σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο και εξαναγκάζοντας ΜΜΕ, κυβέρνηση, κόμματα και συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάρουν θέση.

Παρόλα αυτά,

• Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι ενώ είναι ύποπτη και προκλητική η παταγώδης αποτυχία της αστυνομικής έρευνας να αποδώσει το παραμικρό αποτέλεσμα.

• Οι υποσχέσεις για αναθεώρηση του δουλοκτητικού καθεστώτος στον ΗΣΑΠ παραμένουν ακόμα μετέωρες, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για το πότε θα καταγγελθεί η σύμβαση με την ΟΙΚΟΜΕΤ και πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των καθαριστριών, Ελληνίδων και μεταναστριών. Στον αέρα και οι αντίστοιχες υποσχέσεις που δόθηκαν κατόπιν των πιέσεων που ασκήθηκαν στο Α.Π.Θ.

• Η ενοικίαση εργαζομένων είναι μια ζοφερή πραγματικότητα που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε πάρα πολλούς χώρους ιδιωτικού και κυρίως του δημοσίου τομέα: τράπεζες, νομαρχίες, σχολεία, αεροδρόμια, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, υπουργεία, διαμορφώνοντας χιλιάδες εργαζόμενους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κατηγορίας, που είναι έρμαια της πιο «νόμιμης» (θεσμοθετημένης εδώ και χρόνια) παραβίασης των στοιχειωδέστερων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από αδηφάγους εργολάβους.

Η επίθεση στην Κ. Κούνεβα αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της καθημερινής εξόντωσης χιλιάδων εργαζομένων. Η ΠΕΚΟΠ και το κίνημα αλληλλεγγύης κατάφερε από τον περασμένο Δεκέμβρη να σπάσει τη μακροχρόνια σιωπή για την εντεινόμενη εργασιακή βαρβαρότητα, την οποία έχει επιβάλει ο «ρεαλισμός» των κυρίαρχων πολιτικών και συνδικαλιστών επιλογών.

Το κίνημα αλληλεγγύης δεν κάμπτεται όσο οι υποσχέσεις που δόθηκαν παραμένουν ανεκπλήρωτες, όσο επιβάλλεται το δουλεμπόριο και η ελαστική απασχόληση, όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Ο αγώνας συνεχίζεται για να:

• Να καταγγελθούν οι συμβάσεις με τους εργολάβους

• Να καταργηθεί το δουλεμπόριο

• Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο σύλλογος φοιτητών Ιατρικής Αθηνών συμμετέχει στη συγκέντρωση-διαδήλωση αλληλεγγύης την Τρίτη 19/5 και ώρα 6.30μμ, με προσυγκέντρωση στα προπύλαια, για την Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την Κατάργηση του Δουλεμπορίου στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Advertisement

One Response to “Απόφαση ΔΣ 19/05/05 για την Κωνσταντίνα Κούνεβα”

  1. […] Συμμετοχή στην πορεία που καλεί η ΠΕΚΟΠ για την Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: