Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Αθηνών

Ο ηλεκτρονικός χώρος διαλόγου του σχήματος της ΑΡ.ΕΝ. Ιατρικής Αθηνών

Ανακοίνωση της ΑΡΕΝ για τα πανό και τον πόλεμο της αφίσας

Posted by areniatrikis on May 4, 2009

Η φίμωση «πολιτικών αντιπάλων» είναι όπλο στα χέρια της αντίδρασης και όχι της Αριστεράς…

Διανύουμε μία περίοδο που ο καπιταλισμός περνά μία από τις πιο σημαντικές κρίσεις στην ιστορία του, απειλώντας τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, αλλά και τις ίδιες τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Στην Ελλάδα, ειδικότερα μετά το Δεκέμβρη αντιμετωπίζουμε την αντεπίθεση της κυβέρνησης μέσω της όξυνσης της καταστολής, την ποινικοποίηση των αγώνων (ιδιώνυμο κουκούλας, περιύβριση αρχής), της ενδυνάμωσης του παρακράτους (επίθεση στο στέκι μεταναστών) και την επίθεση σε δημοκρατικά δικαιώματα (άσυλο). Ειδικότερα ως φοιτητές και φοιτήτριες παρακολουθούμε τη διάλυση της Δημόσιας και δωρεάν παιδείας, τη μετατροπή της σε εμπόρευμα μέσα από το νεοφιλελεύθερο νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη συκοφάντηση των συλλογικών μας αγώνων που αυτοί μας εξασφάλισαν νίκες το προηγούμενο διάστημα (αρ. 16 και αποτροπή ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων).

Σε αυτήν την περίοδο λοιπόν, που απαιτεί τη μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς ώστε να συμβάλουμε στην ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε, φορτώνοντας έτσι την κρίση στους «από κάτω», κάποιοι επιλέγουν να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα μέσα στην ίδια την Αριστερά. Και αναφερόμαστε στο περιστατικό του κατεβάσματος πανό της ΑΡΕΝ για την Πρωτομαγιά την Πέμπτη 30/4 από συντρόφους/ισσες των ΕΑΑΚ επειδή δήθεν βρισκόταν το μισό σε χώρο που τους ανήκει(?). Σε ένα χώρο, που αξίζει να σημειωθεί, εδώ και μήνες δεν έχει υπάρξει κανένα πανό. Το περιστατικό κάθε άλλο παρά μεμονωμένο αποτελεί, καθώς έρχεται να δέσει με κατέβασμα αφισών ή ανακοινώσεων της ΑΡΕΝ, καθώς και απειλές με την μορφή κακόγουστου χιούμορ(?)..Η συγκεκριμένη κίνηση, εκτός του ότι αποτελεί απόπειρα φίμωσης πολιτικού σχήματος, γεγονός ούτως ή άλλως πολιτικά απαράδεκτο, επιλέγει να στοχοποιήσει μία από τις δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις έχουν δώσει από κοινού με τα ΕΑΑΚ μάχες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις.

Η δική μας απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να παρασυρθούμε και να θεωρήσουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι τα ΕΑΑΚ, αναπαράγοντας έτσι μια λογική υπεράσπισης των «μαγαζιών» μας, αλλά θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να δουλεύουμε μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στο κίνημα και την οικοδόμηση των αντιστάσεων. Επιμένουμε να συνδεόμαστε με τις καλύτερες παραδόσεις που έχει αναδείξει το φοιτητικό κίνημα, αυτές της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος.

Ελπίζουμε και οι σύντροφοι/ισσες των ΕΑΑΚ να το καταλάβουν σύντομα αυτό γιατί αν δεν μοιραστούμε κοινές μάχες θα μοιραστούμε κοινές ήττες

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: